Image Image Image Image Image

Bib Gourmand 2016 & 2017

bibgourmand

2017

ALMERE, 14 november 2016 – Bakboord heeft de Bib Gourmand van Michelin behouden! De Bib Gourmand is een waardering van Michel voor een kwaliteitskeuken, met een goede prijs. Bakboord is en blijft hiermee het enige restaurant in Flevoland met een Bib Gourmand in 2017.

In Nederland zijn nu 134 restaurants met een Bib Gourmand vermelding, deze zijn allen door Michelin bezocht en gekeurd. “We zijn blij de Bib Gourmand te hebben behouden en het is fantastisch om zo een druk jaar af te kunnen sluiten.” aldus Wim Koemeester, eigenaar van Bakboord.

Ook nummer 1 op TripAdvisor
Naast de Bib Gourmand heeft Bakboord ook de eerste positie vast weten te houden op TripAdvisor, de onafhankelijke website voor gastenbeoordelingen. Met 280 beoordelingen is Bakboord al beste restaurant van Almere gewaardeerd.

2016

ALMERE, 10 november 2015 – Brasserie Bakboord heeft de Bib Gourmand ontvangen van Michelin. De Bib Gourmand is een waardering van Michelin voor een kwaliteitskeuken met een goede prijs. Brasserie Bakboord is het enige restaurant in Flevoland met een Bib Gourmand in 2016.

Op maandag 9 november maakte Michelin de befaamde lijst met Bib Gourmand restaurants bekend. In Nederland zijn nu 133 restaurants met een Bib Gourmand, 25 van hen zijn nieuw. Waaronder Brasserie Bakboord in de Havenkom van Almere Haven. ‘De in totaal 317 restaurants die de Michelin inspecteurs hebben geselecteerd voor de Benelux bewijzen hoe divers en rijk de gastronomie in de Benelux is’ zegt Michael Ellis, Internationaal Directeur van de Michelingids.

Het is niet voor het eerst dat de Bib Gourmand uitgereikt wordt aan Brasserie Bakboord. ‘Wij zijn enorm trots dat we in 2016 de Bib Gourmand weer mogen uitdragen. De keuken- en bedieningsbrigade zetten zich dagelijks fantastisch in om de kwaliteit na te leven waar we continue op blijven hameren. De uitreiking is voor ons daarom een prachtige erkenning.’ aldus Wim Koemeester, eigenaar van Brasserie Bakboord.

Brasserie Bakboord heeft de afgelopen jaren zich flink ontwikkeld. ‘Een verbouwing, nieuwe terrassen en een focus op kwalitatieve producten uit de regio (waaronder uit eigen tuin) dragen bij aan de kwaliteitseisen die wij onszelf stellen. Zonder daarbij onze toegankelijkheid te verliezen’.

Bekijk de menukaart