Covid-19 Protocol

Welke maatregelen heeft Brasserie Bakboord genomen? 

Best wel veel en wij hebben ze onderverdeeld naar richtlijnen voor onze gasten, medewerkers, restaurant en keuken.

Algemene richtlijnen voor de gasten: 

  • Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers
  • Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt
  • Brasserie Bakboord kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare ruimtes
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op
  • Desinfecteer bij binnenkomst grondig je handen
  • Was na het toiletbezoek grondig je handen
  • Betaal contactloos (pin of mobiel)
  • Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m regels van Brasserie Bakboord en/of de geldende 1,5m regels van de overheid dan kan de toegang tot Brasserie Bakboord worden ontzegd

Algemene richtlijnen voor de medewerkers:

  • Als je verkouden bent of griepverschijnselen hebt; blijf thuis en kom niet werken
  • Leg de hygiëneregels en de procedure rond uitserveren en afruimen aan de gasten uit bij het opnemen van de bestelling. Of deel samen met de menukaart een hand-out aan de gasten uit
  • Houd zoveel mogelijk 1,5m afstand, zowel in de ruimten waar alleen het horecapersoneel komt (bv. de keuken) als in de ruimten waar ook gasten komen.
  • Wijs zowel gasten als je collega’s er op als de regels niet na worden geleefd

Restaurant

  • Wij werken uitsluitend met reserveringen (via website, apps of telefonisch)
  • Bij ontvangst vindt er een controlegesprek plaats vinden om in te schatten of er gezondheidsrisico’s zijn. Zo ja, dan zal de toegang geweigerd worden.
  • Zijn er geen gezondheidsrisico’s, worden gasten op gepaste afstand naar hun tafel geleid.
  • Alle gasten moeten bij binnenkomst de handen wassen (met een desinfecterende handgel)
  • Er is minimaal 1,5 meter afstand tussen de stoelen
  • Meer dan 2 personen aan één tafel zijn uitsluitend toegestaan als dit personen betreft die een gezamenlijke huishouding vormen. Als het controlegesprek bij de ontvangst heeft plaats gevonden, mogen medewerkers binnen 1,5m aan tafel de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen terwijl de gasten aan tafel zitten.
  • De tafels, stoelen en menukaarten worden grondig gereinigd als gasten het horecabedrijf hebben verlaten.
  • Bij het afrekenen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van contactloze middelen als pin of creditcard

Keuken

  • Werkplekken zijn 1,5 meter van elkaar gerealiseerd.
  • Met de medewerkers is dagelijks een controlegesprek over hun gezondheid voor aanvang van de werkzaamheden.
  • Voorkom permanente kruislijnen in de keuken zodat collega’s niet binnen 1,5 meter van elkaar komen.
  • Medewerkers wassen tenminste iedere 30 minuten hun handen conform voorschriften RIVM. Werkoppervlakten dienen ieder uur gereinigd te worden.

Zoals je kan lezen gebeurd er veel. Basis is dat een ieder zijn gezond verstand gebruikt en de 1,5 meter in acht neemt naast persoonlijke hygiene. Wij wensen iedereen veel sterkte en een goede gezondheid toe de komende tijd en kijken er naar uit jullie snel  te kunnen ontvangen.

Corona houdt ons uit elkaar. Maar we zijn nog nooit zo sterk & samen geweest