Algemene richtlijnen voor de gasten: 

  1. Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers.
  2. Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt
  3. Brasserie Bakboord kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten
  4. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op
  5. Desinfecteer bij binnenkomst grondig je handen
  6. Was na het toiletbezoek grondig je handen'.
  7. Houdt 1,5 meter afstand in het toilet of wacht buiten totdat de andere persoon de toiletruimte heeft verlaten
  8. Betaal contactloos (pin of mobiel)
  9. Online bestelde producten worden uitgeleverd bij de voordeur van Brasserie Bakboord, zonder fysiek contact
  10. Meer dan 2 personen aan één tafel zijn uitsluitend toegestaan als dit personen betreft die een gezamenlijke huishouding vormen. Dit geef je aan tijdens het reserveren in de tickbox.
  11. Indien je niet een gezamenlijke huishouding vormt en een ruimere tafel nodig is om op 1,5 meter afstand te kunnen zitten van elkaar dien je dit tijdens het reserveren aan te geven in de tickbox en bij specifieke wensen.
  12. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden en tellen de regels onder 11 en 12 niet en kunnen meerdere personen uit verschillende huishoudingen bij elkaar aan tafel zitten.
  13. Kleinere gezelschappen tot 30 personen kunnen wij wel accepteren maar alleen in overleg en onder voorwaardes. Voor meer info: 036 5404040. Grotere gezelschappen mogen wij helaas nog niet ontvangen
  14. Wanneer je je niet houdt aan de bovenstaande regels van Brasserie Bakboord en/of de geldende Covid-19 regels van de overheid betreffende de Horeca, dan kan de toegang tot Brasserie Bakboord worden ontzegd. Schade die Brasserie Bakboord leidt ten gevolgen van jouw handelen die in strijd zijn met bovenstaande regels zal op jou worden verhaald.

 

Algemene richtlijnen voor de medewerkers:

  1. Als je verkouden bent of griepverschijnselen hebt; blijf thuis en kom niet werken.
  2. Leg de hygiëneregels en de procedure rond uitserveren en afruimen aan de gasten uit bij het opnemen van de bestelling. Of deel samen met de menukaart een hand-out aan de gasten uit.
  3. Houd zoveel mogelijk 1,5m afstand, zowel in de ruimten waar alleen het horecapersoneel komt (bv. de keuken) als in de ruimten waar ook gasten komen.
  4. Wijs zowel gasten als je collega’s er op als de regels niet na worden geleefd.

 

Verkoopruimte 

  • Werk uitsluitend met reserveringen (via website, apps of telefonisch)
  • Laat alle gasten bij binnenkomst de handen wassen (of met water en zeep of met een desinfecterende handgel)
  • Indien mogelijk, gebruik een andere deur voor het vertrek dan voor de binnenkomst
  • Zorg voor minimaal 1,5 meter afstand tussen de tafel
  • Meer dan 2 personen aan één tafel zijn uitsluitend toegestaan als dit personen betreft die een gezamenlijke huishouding vormen Als het controlegesprek bij de ontvangst heeft plaats gevonden, mogen medewerkers binnen 1,5m aan tafel de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen terwijl de gasten aan tafel zitten.
  • Tot de leeftijd van 18 jaar is de 1,5 meter niet van toepassing
  • Reinig tafels, stoelen en menukaarten grondig als gasten het horecabedrijf hebben verlaten.
  • Maak bij het afrekenen zoveel mogelijk gebruik van contactloze middelen als pin of creditcard

 

Keuken

  • Werkplekken moeten 1,5 meter van elkaar worden gerealiseerd.
  • De medewerkers dagelijks een controlegesprek over hun gezondheid hebben met de werkgever voor aanvang van de werkzaamheden en gezond worden bevonden.
  • Smart distancing is hierbij het uitgangspunt Voorkom permanente kruislijnen in de keuken zodat collega’s niet binnen 1,5 meter van elkaar komen. Medewerkers wassen tenminste iedere 30 minuten hun handen conform voorschriften RIVM. Werkoppervlakten dienen ieder uur gereinigd te worden.

 

Zoals je kan lezen moet er veel gebeuren. Basis is dat een ieder zijn gezond verstand gebruikt en de 1,5 meter (18 jaar en ouder) in acht neemt naast persoonlijke hygiene.

Corona houdt ons uit elkaar. Maar we zijn nog nooit zo sterk & samen geweest