Ondanks de nieuwe sluiting vanwege Covid-19 maatregelen willen wij jullie wederom de gelegenheid bieden om “uit eten thuis" te gaan ervaren. Meer info vind je hier.

 

Veiligheid staat voorop en Koninklijke Horeca Nederland heeft een protocol opgesteld voor restaurants, medewerkers en gasten die wij allemaal moeten respecteren. Ook is er genoeg luchtcirculatie binnen middels mechanische inblaas van verse lucht en heel veel ramen die open kunnen. Tevens dragen de medewerkers in de bediening mondmaskers. Meer informatie kan je hier vinden.

Schitterend gelegen aan de havenmond van de jachthaven in Almere Haven en het Gooimeer. Dagelijks serveren wij lunch en diner in het restaurant of op een van de drie terrassen aan het water.

Chefkok Stefan Gasman is gespecialiseerd in bijzondere gerechten die het culinaire vakmanschap van het keukenteam onderstrepen. De gerechten zijn gemaakt van dagelijks verse en waar mogelijk, duurzame en lokale ingrediënten.

Het restaurant team onder leiding van Chris Bos zijn professionals die met de juiste adviezen over de gerechten en bijpassende wijnen zorgen voor een voortreffelijke lunch of diner.

Dat Brasserie Bakboord goed bezig is blijkt wel: top 3 notering op TripAdvisor in Almere. Nog trotser zijn wij op de toekenning voor 2020 van de Bib Gourmand van Michelin (als enige restaurant in Flevoland), wederom opgenomen in de LEKKER500 beste restaurants van Nederland en 12 punten in de Gault&Millau gids.

Er is ruime parkeergelegenheid (gratis) en makkelijk te bereiken met openbaar vervoer of fiets.

Er is een korte aanlegsteiger voor degene die met de boot willen komen. Er is genoeg ruimte voor passanten in de haven tegenover Brasserie Bakboord. Met 3 minuten lopen ben je bij ons en kan je genieten op het terras met uitzicht over de haven en je boot.

 

Maak je keuze en geniet! Wij kijken ernaar uit om jou een fantastische culinaire beleving te geven!

 

 • Geniet van een 2, 3 of 4-gangen lunch vanaf €29 of maak je keuze uit de à la carte kaart. 

  Ook hebben we een lunchkaart met gerechten die spannend zijn en een uitdaging om te proeven. Nieuwsgierig geworden...kijk hier maar even op de lunchkaart.

   

  RESERVEER NU

 • De chef selecteert en koopt producten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers. Denk aan biologisch verantwoord, duurzaam ondernemend en vooral vers. Zo kweken wij onze eigen groenten in samen werking met onze "volkstuin onder glas". Ontdek ingrediënten waarvan je nooit dacht deze te eten. Verwacht het onverwachte.Vanwege de Corona crisesis zij alle restaurants en bars vanaf 15 oktober 2020 voor langere tijd gesloten. Wanner je weer kan reserveren is op dit moment niet duidelijk.

Dinerarrangement met overnachting

Overnachten en dineren is wel mogelijk in ons bedrijf in Amsterdam; The Albus Hotel. Immers, hotelgasten kunnen wel genieten van een fantastisch diner in het restaurant. Klikt hier voor meer info.

Uit eten thuis

Gedurende de sluiting willen wij jullie wederom de gelegenheid bieden om “uit eten thuis" te gaan ervaren. Meer info vind je hier.

 

Voor na de opening, hopelijk dit jaar nog!

Graag online reserveren. Is er geen beschikbaarheid, bel dan met 036 5404040 en wellicht kunnen wij je toch van dienst zijn.

 • Door Covid-19 crises en de actuele veranderingen moeten wij allemaal rekening houden met de volgende spelregels.
 • Tot en met 2 personen kunnen samen aan één tafel ziten.
 • Meer dan 2 personen aan één tafel zijn uitsluitend toegestaan als dit personen betreft die een gezamenlijke huishouding vormen. Dit geef je aan tijdens het reserveren in de tickbox.
 • Indien je niet een gezamenlijke huishouding vormt en een ruimere tafel nodig is om op 1,5 meter afstand te kunnen zitten van elkaar dien je dit tijdens het reserveren aan te geven in de tickbox en bij specifieke wensen .
 • Kleinere gezelschappen tot 30 personen kunnen wij wel accepteren maar alleen in overleg en onder voorwaardes. Voor meer info: 036 5404040. Grotere gezelschappen kunen wij helaas nog niet ontvangen.
 • Meer info over Covid-19 en de maatregelen staan in het protocol.

Lunch

Vanaf 12:00 uur tot 16:00 uur  

Diner

Vanaf 17:30 tot 22:00 uur.  

Terras

Vanaf 12:00 uur tot 22:00 uur

Bij mooi weer worden de reserveringen voor binnen automatisch naar buiten overgezet met zelfde aankomsttijd en aantallen. Verslechtert het weer is er altijd plaats binnen.

Heb je een voedsel-allergie of speciaal dieet, geeft dit dan tijdens het reserveren door zodat wij er maximaal rekening mee kunnen houden.   

Helaas zijn honden alleen op het terras welkom en kunnen ze niet mee naar binnen! 

 

Intocht Sinterklaas op zaterdag 14 november 2020.

Helaas door de Covid-19 beperkingen kunnen wij dit jaar ons grote Sinterklaas Intocht Feest NIET organiseren. Dit betekend dat wij op op zaterdag 14 november pas om 12:00 uur open zijn voor de lunch. Mochten de omstandigheden wijzigen (veel eerder een vaccin) en het is wel mogelijk zullen wij dit direct laten weten.

 


Gezellig met je vriendinnen samen je babyshower vieren! Onder het genot van een glaasje bubbels je eerste cadeau'tjes uitpakken van je aankomende baby.

 • quote

  We hadden een heerlijke dag uitgekozen om lekker op het terras te dineren en het was GE-WEL-DIG! We hebben ontzettend van onze avond genoten. We hadden voor 5 gangen gekozen. Iedere gang was een plaatje en heerlijk! Bedankt vo...

  ShawnaCaithlin, ()

 • quote

  Wij komen al jaren in brasserie bakboord. Een heerlijke plek om te lunchen of te dineren. Geschikt voor een simpel maar kwalitatief broodje of borrelhapje als lunch, maar waar wij steeds voor blijven terugkomen is de bijzondere...

  Rval1975, ()

 • quote

  Beste restaurant van Almere! Na weken van gesloten horeca door Corona konden we het eerste weekend van juni eindelijk weer uiteten! Om dit moment te vieren kozen wij ervoor om naar Brasserie Bakboord te gaan. We wilde ons laten...

  Sandy, ()

 • quote

  De service en het eten was echt een beleving. Heerlijke wijnen welke passend waren bij de prachtige gerechten. Het beste restaurant in Almere...

  , ()

 • quote

  Geweldig genoten van het viergangen diner. Alle gerechten zijn of al helemaal klaar of je maakt het af in de oven of verwarmt het in een pan met heet water. De smaak is uitstekend en voor mij was de aspergesoep echt geweldig lek...

  EricV, ()

 • quote

  Verrukkelijke 3 gangen lunch gehad tijdens een zonnige dag, dus we konden lekker op het mooie terras zitten aan het water. Omdat we niet konden kiezen van de a la carte zijn we voor een verrassingsmenu gegaan. Heerlijke zalm voora...

  Renee, ()

Meer reviews